Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Nye hænder ved orglet:" Mit første ord var ”orgel”

Nye hænder ved orglet:" Mit første ord var ”orgel”
Udgivet fre d. 2. dec 2022, kl. 10:30
Seneste nyt

Vi kan med stor fornøjelse præsentere et nyt ansigt i kirken. Det er 28-årige Kristoffer Frederickson, der vikarierer på orglet, mens vores organist Philip Aggesen er på barsel indtil juni.

 Man kan roligt sige, at Kristoffer har fået kirkemusikken ind med modermælken.

”Orglet har altid været en del af mit liv, da jeg har en mor ,der er præst. Faktisk var mit første ord ”orgel” - det er i hvert fald, hvad mine forældre siger. Jeg har spillet orgel, siden jeg var 13 år, hvor jeg begyndte hos en lærer. Jeg gik til orgel, mens andre gik til fodbold.”

 Kristoffer spillede for første gang en højmesse som 15-årig i Taarup Kirke på Lolland, og som 17-årig fik han sit første job som organist i Halsted og Avnede kirker, hvor han var i to år.

I dag studerer han på 4. år orgel på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Han har også en bachelor i musikvidenskab.

 Hvad er det ved et orgel, der fascinerer dig?

”Det er alle de meget forskellige lyde, det kan lave. Det har jeg altid syntes var meget fascinerede. Der er så mange klange – helt fra de mørke til de lyse, så mange instrumenter i det. Det er et helt symfoniorkester, der er puttet ind i et orgel. Og så er det et instrument, man kan kravle ind i - det er også lidt vildt.”

 Når du møder andre unge og siger, at du er organist – hvordan reagerer de så?

 ”Folk synes, det er lidt mærkeligt, og det er heller ikke altid, at de tror på det. Jeg går ofte ud sammen med to andre organister, så når vi siger, vi alle tre er organister, går folk lidt i chok.”

Kristoffers første store opgave her i kirken er at skabe en engelsk julestemning med Christmas carols til de ni læsninger 21. december kl. 19.30.

Hjertelig velkommen til Kristoffer.

Ophavsret: