Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Forårshøjskolen 2022 - Mikkel Wold: "Livsmod"

Dato
Torsdag d. 10. februar 2022, kl. 19:30
Sted
Davids kirke, Koldinggade 11, 2100 København Ø
Medvirkende
Mikkel Wold
Pris
Gratis

Velkommen til Forårshøjskolen 2022
Tema: "Livsmod og humor"

Torsdag den 10. februar kl. 19.30
Sognepræst ved Marmorkirken Mikkel Wold: "Livsmod".

Livsmod kommer ikke bare til alle. Nogle gange skal man kæmpe for at finde det. Men hvad er det at have mod på livet? Og hvordan får man det, hvis man ikke lige har det?

Mikkel Wold, præst i Marmorkirken, skrev i 2020 en bog sammen med skuespilleren Bodil Jørgensen om bl.a. det tema. Bogen "Gå med fred" havde undertitlen "samtaler om tro og livsmod". Det er de to temaer og deres indbyrdes forbindelse vi navnlig dykker ned i på denne aften.

Torsdag den 3. marts kl. 19.30
Foredragsholder og tidligere forstander for Bornholms Højskole Lillian Hjorth-Westh: "Rundt i den humoristiske verden".

”Vejret er godt, så længe man kan trække det”, sagde Storm P og ” Smilet er den korteste afstand mellem mennesker” sagde Victor Borge. Jeg vil tage tilhørerne med på en humoristisk rundrejse sammen med Halfdan Rasmussen, Victor Borge, Storm P, Johannes Møllehave, og andre der har sat præg på vores humoristiske verden.

Torsdag den 21. april kl. 19.30
Forhenværende kongelig konfessionarius og biskop over Københavns Stift Erik Norman Svendsen: Causeri over tiden som “præst for Gud, Dronning og Fædreland". Et humoristisk tilbageblik på et langt præsteliv der begyndte i 1968.

I mere end 50 år har Erik Norman Svendsen været præst for Gud, Dronning og Fædreland. I Sundkirken på Amager, i Brønshøj kirke, som generalsekretær for Kirkefondet, provst i Dragør og biskop over Københavns stift fra 1992 - 2009. Fra 2008 - 2018 var han kgl. konfessionarius, der forestod kongehusets kirkelige handlinger. Samtidig var han hjælpepræst i Garnisonskirken, der er sognekirke for Amalienborg. 

Han har rejst meget i embedes medfør og besøgt danske menigheder rundt om på jordkloden. Suppleret af besøg på de dansk Vestindiske øer og i Argentina blandt danske udvandrere. Grønland, Færøerne og de andre nordiske lande ikke at forglemme.

Han betegner selv sine ti år som formand for salmebogskommissionen som sine lykkeligste arbejdsår, hvor han tog livtag med modstandere af en ny salmebog, herunder en kirkeminister og flere folketingsmænd. Kom og lyt med. Det bliver bestemt ikke kedeligt!

Ophavsret: