Foredrag: Fra håbløshed til håb og handlekraft

Tirsdag d. 27. september 2022, Kl. 19:30 til kl. 21:30

Kan man med god samvittighed sætte børn i verdenen, når de åbenlyse sorte skyer for klodens klima bliver en del af deres hverdag?

Det spurgte folketingsmedlem og tidligere miljøminister Ida Auken sig selv om, da hun var i tyverne. Her fik hun, hvad hun beskriver som en klimadepression, ved tanken om, hvor håbløs klimasituationen tegner sig for vores klode. Det er uden tvivl en opfattelse mange andre desværre stadig deler med den unge Ida Auken. Men i hendes tilfælde førte klimadepressionen til klimakamp.

Ida Auken har i hele sin politiske karriere, i først SF, senere Radikale Venstre og nu i Socialdemokratiet, været optaget af klimaet. Og når hun gæster Davids Kirke den 27. september som den første foredragsholder i kirkens Efterårshøjskole, så er det for at fortælle pointer fra sin seneste bog ”Tro på det”, der udkom i foråret.

I bogen deler hun ud af personlige overvejelser, anekdoter fra hendes politiske miljøkamp og giver gode råd til, hvordan vi hver især kan bidrage til at skrue ned for klimabelastningen. For nok er klimasituationen alvorlig, men verdenen har stadig brug for den forandring, der kan skabes ved at fællesskabet tror på det, mener hun.

Ida Auken er uddannet teolog fra Københavns Universitet i 2006 og blev første gang valgt til Folketinget i 2007.

Foredraget begynder kl. 19.30 og slutter kl. 21.30. Kirken serverer kaffe i pausen. Gratis adgang.