Foredrag med Mikkel Wold "Kærlighed og sorg"

Onsdag d. 10. november 2021, Kl. 19:30 til kl. 22:00
Mikkel Wold

Kærlighed og sorg.

Hvis der ikke var kærlighed, var der heller ikke sorg. Sorgen er ofte reaktionen på kærlighed, der enten er ophørt, eller hvor den elskede er død. I det sidste tilfælde fortsætter kærligheden jo, men den anden kan ikke svare længere.

Teorierne om, hvordan man lever gennem sorgen er mange, og ofte modsiger de hinanden. Sorg er endda noget, mange i dag betragter som noget, der skal helbredes, hvis den varer længere end nogle måneder. Men det er en overfladisk tilgang til sorgen at tro, den er noget, der forsvinder hurtigt.

Hvad er sorg og hvad siger teorierne om sorg? Hvad siger kristendommen om sorgen?

Mikkel Wold har siden 1994 været sognepræst i Marmorkirken og desuden i 10 år været lektor i sjælesorg ved Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter, hvor han fortsat holder kurser for præster. I efteråret er Mikkel Wold aktuel med samtalebogen “Gå med fred”, som han medvirker i sammen med skuespilleren Bodil Jørgensen.

Efterårshøjskole 2021:
Torsdag 16/9 kl. 19.30: Pia Søltoft