Astrids og Anes version af Luthergryden

(Serveret ved Tese-fejrings-festen i Davids kirke den 31. oktober 2017)

 
   

 

Ingredienser til 4 personer:
3 porrer
½ hvidkål
1 ½ l oksefond
150 gr bacon i strimler
olie til stegning
5 peberkorn
1 stilk rosmarin
3 stilke timian
400 gr kyllingebrystfilet
½ pakke frossen hakket spinat
 
Porrerne vaskes og det grønne skæres fra. Resten skæres i 1cm tykke skiver.
Hvidkålen vaskes og stokken skæres fra, inden resten skæres i fine strimler.
Bacon steges i lidt olie og lægges til side.
Oksefonden kommes i en gryde og koges op, hvorefter kyllingebrystfilet kommes i den kogende suppe bringes i kog igen og skummes. Koger derefter ca 15 min, hvorefter kødet tages op og skæres i små stykker.
Imens kommes først porrerne i den kogende suppe, kommes i kog igen og ca 5 min efter tilsættes hvidkålen, og alt kommes igen i kog, hvorefter alt koges yderligere ca 5 min.
Hvis ønsket, kan alt være lavet hertil, og når suppen så skal spises, kommes suppen igen i kog, tilsættes det skårne kyllingekød, bacon samt frosne spinat og koges op, hvorefter suppen smages til og er klar til servering med et godt brød.

Velbekomme !
PS: Hvis du ikke selv har mulighed for at printe, kan opskriften hentes i kirken hos Lene Herbert.